Hoe ziet een lesdag eruit?
08u45 - 09u35
09u35 - 10u25
15 minuten pauze
10u40 - 11u30
11u30 - 12u20
50 minuten middagpauze
13u10 - 14u00
14u00 - 14u50
einde van de lesdag
Hoe ziet een week eruit?
1 week bestaat uit 28 lesuren. Je krijgt op OKAN De Taalboom onder andere: Taal, Coaching, (talige) Wiskunde, ICT & Media, Module, L.O. (sport), een Levensbeschouwelijk vak en Actualiteit.
In welke klas zit ik?
Op onze school zijn er 5 klassen: ALFA, NOORD, OOST, WEST en ZUID. In klas ALFA starten de leerlingen met Nederlands begrijpen en spreken, daarna oefenen we op leren lezen en schrijven. De leerlingen in de andere klassen kunnen reeds lezen en schrijven in ons alfabet en oefenen dagelijks het Nederlands. We bieden in alle klassen een aangepast traject. Hierbij houden we rekening met het leertempo en de voorkennis Nederlands van de leerling.
ALFA
De leerlingen starten met Nederlands begrijpen en spreken, daarna oefenen we op leren lezen en schrijven.
NOORD
De leerlingen kunnen al lezen en schrijven in ons alfabet, maar oefenen hier nog extra op. Tegelijkertijd starten ze ook met de basis van het Nederlands.
ZUID
De leerlingen kunnen vlot lezen en schrijven in ons alfabet. Ze starten met de basis van het Nederlands. Het lestempo ligt hoger dan in NOORD.
OOST
De leerlingen kunnen vlot lezen en schrijven in ons alfabet. De basis van het Nederlands wordt kort herhaald/aangeboden. Daarna komen uitdagendere taaltaken aan bod. Het lestempo ligt hoger dan in de andere klassen.
WEST
De leerlingen kunnen vlot lezen en schrijven in ons alfabet. Ze starten met de basis van het Nederlands. Het lestempo en de moeilijkheidsgraad zijn hoger dan in ZUID.
Hoe ziet een traject in OKAN eruit?
PERIODE 1:
Nederlands leren: Focus op persoonlijke context en educatieve context (Wie ben ik? - De familie – De klas – De school - …)
PERIODE 2:
Nederlands leren: Focus op educatieve en maatschappelijke context (het verkeer – het lichaam – de winkel - …)
Studiekeuzetraject: Interesses en talenten ontdekken
PERIODE 3:
Nederlands leren: Focus op educatieve en maatschappelijke context (de politiek – de economie – de Belgische cultuur - …)
Studiekeuzetraject: Stages